Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Randvoorwaarden

Goedemiddag,

Ik kom niet uit de volgende opgave:

Het product Superplast wordt gemaakt van de producten Superium en Plasticide. De opbrengsten Superplast = 5,45 en de kosten Superium = 2,45 en Plasticide = 3,15
De producten Superium en Plasticide worden d.m.v een reactor omgevormd tot Superplast. De reactor kan max. 1000kg verwerken.
Plasticide moet min. 100kg meer zijn dan Superium
Plasticide moet max. 1,5 keer groter zijn dan Superium

Dit is wat ik tot nu toe heb kunnen vinden:

De variabelen zijn:
x=Superplast
y=Superium
z=Plasticide

De doelfunctie is: Minimaliseer: 2,45x + 3,15y

De doelfunctie bij een maximale winst: W=5,45.z-2,45.x-3,15.y

Ik weet niet of dit juist is!!!!

Wat zijn nu de randvoorwaarden? Ik raak in de knoop door de aantallen (z1,5 keer y) en hoeveelheden(z 100kg y)!!!!

Alvast bedankt...

Denise
Student hbo - zaterdag 13 januari 2007

Antwoord

Ik kom uit op:

y+z1000
zy+100
z1,5y

W=5,45(y+z)-2,45y-3,15z

En zoals je ziet, zit er geen 'x' in...

En als ik dat allemaal goed gedaan heb krijg je:

q48531img1.gif

Kijk maar 's of het zo lukt... en of het allemaal klopt wat ik hier sta te verkondigen!

WvR
zondag 14 januari 2007

©2001-2024 WisFaq