Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Toepassing substitieregel

Kan iemand mij laten zien hoe je de integraal

ò(sinx)5dx

het snelst oplost met de substitutiemethode (graag het liefst met de notatie d(...), en met u=..., du=...)

Alvast bedankt

Frank
Student universiteit - vrijdag 12 januari 2007

Antwoord

sin5(x)=sin2x*sin2x*sin(x)=(1-cos2(x))(1-cos2(x))*sin(x)
Kies u=cos(x), dan du=-sin(x)dx en je houdt dan over ò-(1-u2)(1-u2)du=
ò(-1+2u2-u4)du. Vergeet na het primitiveren niet u=cos(x) terug te substitueren.

hk
vrijdag 12 januari 2007

©2001-2024 WisFaq