Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 48475 

Re: Kegel

Geachte,

Ik heb dit opgelost, willen jullie dit eens controleren. Ik heb wel de gegevens omgezet naar cm, omdat dit ook in de opgave werd gevraagd.

Ik bepaal eerst de omtrek van de boog AB:
240°/360° X (2 X 3,14 X 9) = 37,699 cm
Hieruit kan ik dan de diameter van de grondcirkel halen:
3,14 X D = 37,699 == D = 12 cm
Nu kan je de oppervlakte bepalen:
3,14 X (122)/ 4 = 113 cm2
Volgens mij zou dit moeten kloppen, willen jullie dit eens controleren
alvast bedankt!

kris
3de graad ASO - donderdag 11 januari 2007

Antwoord

Weet je wat eigenlijk handiger is? Om p te laten staan!

q48483img1.gif

Klopt als een bus dus!

Ik vraag me alleen af of het antwoord 'de diameter is 12 cm' al niet het antwoord op de vraag is.

WvR
donderdag 11 januari 2007

©2001-2024 WisFaq