Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Sinus in cosinus uitdrukken

Deze vraag gaat over een evenwichtsvergelijking.
ik gebruik F1 en F2 voor de onbekende krachten de bekende kracht is 20 Newton. (de krachten worden vastgelegd op de x en y as)

åFx =0 F1·sin 30° - F2·cos 45° = 0
åFy =0 F1·cos 30° - F2·sin 45° - 20 = 0

Dit moet worden opgelost door F1 in vergelijking èèn uit te drukken als een veelvoud van F2. en vervolgens te substitueren in vergelijking twee om zo F2 er uit op te lossen.
Ik weet alleen niet hoe dit nu gebeurt heeft het te maken met dat sin 30° 0,5 is ?

Alvast bedankt !

Rick
Student hbo - dinsdag 9 januari 2007

Antwoord

F1.sin30°-F2.cos45°=0 Û F1.1/2 - F2.1/2Ö2=0 Û
F1=F2.Ö2

Dit substitueer je in de tweede vergelijking:

F2.Ö2.cos30°-F2.sin45°-20=0 Û
F2.Ö2.1/2Ö3 - F2.1/2Ö2 - 20=0 Û
F2.(1/2Ö6-1/2Ö2)=20 etc...

groeten,
martijn

mg
woensdag 10 januari 2007

©2001-2025 WisFaq