Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Re: Inhoud kegel met straal r en hoogte h

Ow, is een foutje...

Het moet zijn:
De integraal van -r naar r en dan 1/2$\pi$r2·h

Ik zet dan zeg maar een rechthoekige driehoek in een grafiek en laat hem om de x-as draaien.

Jan
Student hbo - maandag 8 januari 2007

Antwoord

Je kan elke kegel met een hoogte h en straal r beschouwen als een omwentelingslichaam om de x-as van een eerstegraads functie f door O(0,0). Het functievoorschrift van deze functie is y=ax met als f(h)=r, zodat a=r/h.

q48418img1.gif

Maar dan krijg je als inhoud: q48418img2.gif

WvR
maandag 8 januari 2007

©2001-2024 WisFaq