Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Annuiteit autolening met als laatste aflossing een vast bedrag

In een advertentie voor een auto lees je dat je via een financieringsformule een wagen kan aanschaffen voor 247€/maand. In kleine letters staat : voorschot 15% , 36 maandaflossingen waarvan een laatste van 5000€ !! en een jkp van 7% . De wagen kost 14000€

Controleer of de maandaflossing correct is

ik dacht het volgende

14000 - voorschot = 11900
F = P . (1 + im)...n
F = 11900 . (1,07)...3
F = 14578,0117

af te betalen som = 14578,0117 - 5000 = 9578,0117

Pv(a) = (((1+im)^n )- 1) / im
= (((1,005653)^35)- 1 / 0,005653
= 38,58

-- 9578,0117 / 38,58 = 248,26 $\ne$ 246,85

Dus er zit ergens een fout in men redenering

Philip
Student Hoger Onderwijs België - donderdag 4 januari 2007

Antwoord

Philip,
De Pv(a) moet zijn: ((1,00565414)^36-(1,00565414))/0,00565414=38,80141.

kn
donderdag 4 januari 2007

Re: Annuiteit autolening met als laatste aflossing een vast bedrag

©2001-2024 WisFaq