Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 48299 

Re: Re: Differentiaalvergelijking

Dag Tom,
Als ik de oplossing terug differentieer,kom ik terug bij de opgave uit!
Dus , de oplossing zou moeten kloppen.....
Ik begrijp het ook niet
Groeten,
Rik

Lemmen
Ouder - dinsdag 2 januari 2007

Antwoord

Beste Rik,

Collega kn wijst erop dat het veel eenvoudiger kan, we hebben namelijk iets over het hoofd gezien! Je differentiaalvergelijking is gegeven als:

P(x,y) dx + Q(x,y) dy = 0

Merk op dat er geldt: P/y = Q/x. Dit is dus een exacte (of: 'juiste') differentiaalvergelijking, bijgevolg is er een f(x,y) zodat de totale differentiaal df gegeven wordt door P(x,y)dx+Q(x,y)dy.
De oplossing is dan f(x,y) = c.

mvg,
Tom

td
woensdag 3 januari 2007

 Re: Re: Re: Differentiaalvergelijking 

©2001-2025 WisFaq