Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoe op te lossen?

Hallo,
Ik ben een student aan het HBO en had een vraag over een vergelijking.

Gegeven is:
a:b=3:4
a:2=10:14
b is niet gelijk aan 0

en nu is de vraag: wat is b?

Graag zou ik willen weten hoe ik dit op zou kunnen lossen?

lisett
Student hbo - dinsdag 2 januari 2007

Antwoord

Beste Lisette,

Er is gegeven dat a:2 = 10:14, die verhoudingen zijn dus gelijk, kan je daaruit niet a halen?
Als dat lukt, vervang dan in a:b = 3:4, die a door de gevonden waarde en je hebt een gelijkaardige opgave als daarnet, maar nu met b.

mvg,
Tom

td
woensdag 3 januari 2007

©2001-2024 WisFaq