\require{AMSmath} Eigenwaarde matrix graag zou ik willen weten hoe de eigenwaarde van de volgende matrix berekend kunnen worden 4 0 1-2 1 0-2 0 1Wat ik zelf heb:L-4 0 -12 L-1 02 0 L-1(L-4)(L-1)(L-1)(L-4)(L2-2L+1)L3-6L2+9L-4...en dan heb ik het volgende gedaan, regel van Horner geloof ik:uit de laatste vergelijking is -4 deelbaar door plus min 4, plus min 3, plus min 2 en plus min 1bij L=1 heb ik een 0 als uitkomst 1 -6 9 -41 1 -5 4-------------------- 1 -5 4 0(schema.. ziet u dat? )(L-1)(L2-5L+4)(L-1)(L-1)(L-4)L=1 (L=1) of L=4dit klopt niet, het antwoord zou moeten zijn: 1 of 2of 3 (ik heb 1 of 4)Ziet u wat ik fout doe? Ronald Student universiteit - woensdag 27 december 2006 Antwoord Je vergelijking klopt niet!Ik krijg:(4 - L)·(1 - L)·(1 - L) - - 2·(1 - L) 2 (1 - L)·(L - 5·L + 6) WvR woensdag 27 december 2006 Re: Eigenwaarde matrix Re: Eigenwaarde matrix ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
graag zou ik willen weten hoe de eigenwaarde van de volgende matrix berekend kunnen worden 4 0 1-2 1 0-2 0 1Wat ik zelf heb:L-4 0 -12 L-1 02 0 L-1(L-4)(L-1)(L-1)(L-4)(L2-2L+1)L3-6L2+9L-4...en dan heb ik het volgende gedaan, regel van Horner geloof ik:uit de laatste vergelijking is -4 deelbaar door plus min 4, plus min 3, plus min 2 en plus min 1bij L=1 heb ik een 0 als uitkomst 1 -6 9 -41 1 -5 4-------------------- 1 -5 4 0(schema.. ziet u dat? )(L-1)(L2-5L+4)(L-1)(L-1)(L-4)L=1 (L=1) of L=4dit klopt niet, het antwoord zou moeten zijn: 1 of 2of 3 (ik heb 1 of 4)Ziet u wat ik fout doe? Ronald Student universiteit - woensdag 27 december 2006
4 0 1-2 1 0-2 0 1
L-4 0 -12 L-1 02 0 L-1
1 -6 9 -41 1 -5 4-------------------- 1 -5 4 0
Ronald Student universiteit - woensdag 27 december 2006
Je vergelijking klopt niet!Ik krijg:(4 - L)·(1 - L)·(1 - L) - - 2·(1 - L) 2 (1 - L)·(L - 5·L + 6) WvR woensdag 27 december 2006
Je vergelijking klopt niet!Ik krijg:(4 - L)·(1 - L)·(1 - L) - - 2·(1 - L) 2 (1 - L)·(L - 5·L + 6)
WvR woensdag 27 december 2006
©2001-2024 WisFaq