Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Normale verdeling

Voor een concert zijn twee bands gecontracteerd. Het optreden van de eerste band duurt gemiddeld 48 minuten (standaardafw: 8 min.), dat van de tweede band duurt gemiddeld 52 minuten (standaardafwijking: 10 min.). Ga er van uit dat de duur van beide optredens normaal verdeeld is, en er geen onderlinge 'beïnvloeding' is.

Bereken de kans dat het totale concert langer dan (exact) 120 minuten duurt. Rond (zo nodig) af op 3 decimalen.

Ariam
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 26 december 2006

Antwoord

X~NORM(48,8)
Y~NORM(52,10)
Definieer Z=X+Y
Dan geldt:
E(Z)=48+52=100
s(Z)=Ö(82+102)=12.81

WvR
dinsdag 26 december 2006

©2001-2024 WisFaq