\require{AMSmath} Exponentiele vergelijkingen oefening 16exp(x)-5·4exp(x)+4=0 rebecc 3de graad ASO - donderdag 17 oktober 2002 Antwoord Hoi, Als je y=4exp(x) neemt, dan is je vergelijking: y2-5y+4=0 en dit los je op: y=1 of y=4. Dus: (1) 4exp(x)=4 Þ exp(x)=1 Þ x=0 of (2) 4exp(x)=1 Þ exp(x)=0 en dit heeft geen reële oplossing Besluit: de enige oplossing is x=0. Groetjes, Johan andros vrijdag 18 oktober 2002 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
oefening 16exp(x)-5·4exp(x)+4=0 rebecc 3de graad ASO - donderdag 17 oktober 2002
rebecc 3de graad ASO - donderdag 17 oktober 2002
Hoi, Als je y=4exp(x) neemt, dan is je vergelijking: y2-5y+4=0 en dit los je op: y=1 of y=4. Dus: (1) 4exp(x)=4 Þ exp(x)=1 Þ x=0 of (2) 4exp(x)=1 Þ exp(x)=0 en dit heeft geen reële oplossing Besluit: de enige oplossing is x=0. Groetjes, Johan andros vrijdag 18 oktober 2002
andros vrijdag 18 oktober 2002
©2001-2024 WisFaq