Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Aantonen van een gelijkheid

We hebbben 170 oefeningen gekregen als taak maar de probleem is dat ik op ene oefening vast ben kunt u mij helpen aub . En hoe komt dat jullie zo goed wiskunde hebben welke richting heef u in secundair onderwijs gedaan?

oef is

sin2alfa *cos2beta - cos2alfa*sin2beta = sin2alfa-sin2beta

Eray
2de graad ASO - donderdag 17 oktober 2002

Antwoord

gebruik sin2x + cos2x = 1 ofwel cos2x=1-sin2x

sin2acos2b - cos2asin2b =
sin2a.(1-sin2b) - (1-sin2a).sin2b= ...

nou kun je 'em wellicht zelf afmaken.

en waarom wij zo 'goed' in wiskunde zijn?
Tja, ik kan ook niet begrijpen waarom er mensen zijn die zo goed zijn in talen...

Verder vermoed ik dat de meesten van ons (beantwoorders) op de universiteit het nodige aan wiskunde gehad hebben.

groeten,
martijn

mg
donderdag 17 oktober 2002

©2001-2024 WisFaq