Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Poolvergelijkingen aflezen

Hoe kan ik van een poolvergelijking de snijpunten met x-as of y-as aflezen, of opmaken uit de functie bijv. r= 0.5q? Hoe zit een poolvergelijking eigenlijk in elkaar? wat kun je met een punt van een poolvergelijking? Veel vragen, ik hoop op antwoord.
Bedankt!!

Leunie
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 21 december 2006

Antwoord

Poolcoördinaten worden gegeven in de hoek met het positieve deel van de x-as en de afstand tot O(0,0).

q44490img1.gif

Zo'n 'poolvergelijking' geeft het 'verband' tussen de hoek en de straal.

Elk punt van de kromme laat zich beschrijven als:

x=r·cosq
y=r·sinq

Je weet dat r=1/2q dus voor elke willekeurig q kan je de coördinaten van het punt berekenen.

Misschien is het handig als je voorbeeld geeft van het soort opgaven waar je mee bezig bent?

Zie ook Poolvergelijkingen

WvR
donderdag 21 december 2006

©2001-2024 WisFaq