Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 48096 

Re: Translantiematrices in Maple

Spijtig genoeg nog geen oplossing. Ik heb zowel geprobeerd het andere commando te gebruiken als het extra pakket in te laden. Geen van beide bracht het gewenste resultaat voort.
Toch bedankt.

Pieter
Student universiteit België - maandag 18 december 2006

Antwoord

Aah, ik zie nu wat er niet mis is: je hebt translatie als functie van t gedefinieerd en Maple herhaald in feite die definitie; dat is geen fout.
Het volgende ging bij mij prima:
 
with(LinearAlgebra):
init:=(i,j)- if i=2 then 20 else 0 end if;
P:=1|2|3,4|5|6,7|8|9;
translatie:=t-ScalarMultiply(Matrix(4, ColumnDimension(P), init), t);
translatie(2); translatie(x);

Met andere woorden als je een matrix wilt zien moet je de functie wel aanroepen.

kphart
maandag 18 december 2006

©2001-2025 WisFaq