Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 48002 

Re: Extrema vinden

Bedankt voor de uitleg, dit is wat ik verder ook wilde doen. Maar ik dacht dat het fout was, het antwoordenmodel zegt dat het antwoord 5/4 voor het maximum is en -2 voor het minimum.. Een heel ander soort antwoord zelfs.

Wat is nu het juiste?

ronald
Student universiteit - zaterdag 9 december 2006

Antwoord

Beste Ronald,

Misschien heb je m'n aanpassing aan het vorige antwoord te laat gezien, maar de extrema zullen in dit geval dus randextrema zijn. Ga dus na wat f(x,y) doet voor y = 0 en y = 1 (voor welke x-waarde wordt dit min/max) en hetzelfde voor x = 0 en x = 2 voor variërende y-waarden.

mvg,
Tom

td
zaterdag 9 december 2006

 Re: Re: Extrema vinden 

©2001-2024 WisFaq