Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bewijzen van een sinusoiden

ik heb een opdracht die gaat over het bewijzen van een sinusoide -- gegeven zijn de functies g(x) = sinx - sin (x-1/3p) h(x) = cosx - sin (x-1/3p), je moet bewijzen dat g als h als g + h een sinusoide zijn.

ik ben zelf met een formule van Simpson aan de gang geweest en dan kwam er uit g(x) = 0,5 sinx + 0,866cosx
maar is dit een bewijs of moet ik nog iets meer doen?

iig alvast bij voorbaat dank voor de hulp!

groetjes kim

kim
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 7 december 2006

Antwoord

Ik denk dat Periode bepalen van y=sin x+cos x je wel verder kan helpen.

Om te bewijzen moet je natuurlijk geen benaderingen van wortels gaan gebruiken! Dus... Maar je moet maar 's kijken... Lukt het niet dan horen we 't wel...

WvR
donderdag 7 december 2006

©2001-2024 WisFaq