Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritmische vergelijking

Ik moet de vraag 3log(9x)/3log(x)=1/3log9 oplossen. Iemand een tip?

confid
Student hbo - donderdag 7 december 2006

Antwoord

Het komt vooral neer op het op goede moment toepassen van de rekenregels. Meer algemeen los je (vaak) logaritmische vergelijkingen op door te werken naar de vorm:

glog(a)=glog(b)Ûa=b

Dat is niet zoveel vanzelfsprekend als het lijkt, maar wel waar!

In dit geval zou dat er dan zo uit zien:

q47978img1.gif

Dus dat valt allemaal reuze mee...

Zie 1. Rekenregels machten en logaritmen

WvR
donderdag 7 december 2006

©2001-2024 WisFaq