Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 47973 

Re: Re: Moeilijk functievoorschrift bepalen

Het buigpunt is de functie waarde van 22√3/3 is gelijk aan -2/9 en om al mijn berekeningen in te typen zie ik niet zitte (sorry maar ben in echte tijdsnood. Morgen examen daarvan kan je me aub helpen!)

stef
3de graad ASO - donderdag 7 december 2006

Antwoord

Beste Stef,

Dat lijkt me logischer, dan kom ik ook 'mooie waarden' uit.
Alle vergelijkingen blijven hetzelfde, behalve 3 en 4, die zijn:

16a/9 + 8√3b/9 + 4c/3 + 2√3d/3 + e = -2/9
16a + 4√3b + 2c = 0

Controleer eens of je dezelfde vergelijkingen hebt. Indien nee, dan ligt daar je probleem - ik heb je in m'n eerste antwoord getoond hoe je tot deze vergelijkingen kan geraken.
Als de vergelijkingen wél hetzelfde zijn, dan los je het stelsel verkeerd op qua methode (welke gebruik je?) of je maakt rekenfoutjes. Dat laatste kan ik niet verhelpen, daar moet je zelf op letten.

Als je met matrices hebt leren werken, raad ik je aan dit stelsel op te lossen met Gauss-eliminatie, de spilmethode of iets dergelijks. Substitutie kan hier nogal lastig worden.

Ter controle, ik vind de volgende waarden:

a = 1/4, b = 0, c = -2, d = 0, e = 2

mvg,
Tom

td
donderdag 7 december 2006

©2001-2025 WisFaq