Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 47967 

Re: Hopital

Bedankt voor jullie snelle antwoord, heb nogmaals hopital toegepast krijg eerst (2cos2(x)-4xcosxsinx)/cosx, wat na vereenvouding wordt 2cosx -4xsinx maar als ik x door nul vervang krijg ik 2 en niet -2!

Vannes
3de graad ASO - donderdag 7 december 2006

Antwoord

okay, ik reken even mee:

lim x®0 x2/(1-secx)
we passen de l'Hopital toe..
(nu is secxº1/cosx, dus [secx]'=sinx/cos2x)

.. = lim x®0 2x/(-sinx/cos2x)
nu weer de l'Hopital toepassen.
de afgeleide van -sinx/cos2x is (-cos3x-2sin2xcosx)/cos4x

.. = lim x®0 2/(-cos3x-2sin2xcosx)/cos4x
= 2/-1
= -2

groeten,
martijn

mg
donderdag 7 december 2006

©2001-2024 WisFaq