\require{AMSmath} Hoe reken ik een opp uit onder een parabool hoe kan ik als ik de functie y=3x de opp. bereken met de òik heb het geprobeerd met de Riemanssom maar ik wil de preciezere uitkomstNick Nick Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 6 december 2006 Antwoord HalloVermits je de oppervlakte wilt berekenen onder een parabool, veronderstel ik dat je functie y=3x2 is.De oppervlakte onder deze parabool tussen bijvoorbeeld de grenzen x=-2 en x=3 isF(3)-F(-2) met F(x) = ò3x2.dx = x3 + c.Dus de oppervlakte is 27-(-8) = 35 LL woensdag 6 december 2006 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
hoe kan ik als ik de functie y=3x de opp. bereken met de òik heb het geprobeerd met de Riemanssom maar ik wil de preciezere uitkomstNick Nick Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 6 december 2006
Nick Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 6 december 2006
HalloVermits je de oppervlakte wilt berekenen onder een parabool, veronderstel ik dat je functie y=3x2 is.De oppervlakte onder deze parabool tussen bijvoorbeeld de grenzen x=-2 en x=3 isF(3)-F(-2) met F(x) = ò3x2.dx = x3 + c.Dus de oppervlakte is 27-(-8) = 35 LL woensdag 6 december 2006
LL woensdag 6 december 2006
©2001-2024 WisFaq