Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Sinus, tangens, cosinus, cotangens

Hey....,
We kregen de opdracht om de grafieken van volgende functies met de hand te tekenen, maar ik zou niet weten hoe ik eraan moet beginnen. Kunt u me helpen???
1. y=sin ß
2. y=cos ß
3. y=tan ß
4. y=cotan ß
Hartelijk bedankt,:-)
Ellen

Ellen
3de graad ASO - woensdag 16 oktober 2002

Antwoord

Denk maar eens aan de eenheidscirkel:

q4795img1.gif

Je kent een paar 'interessante' punten, namelijk bij a=0° is de sinus 0, bij a=90° is de sinus gelijk aan 1. Enz... (ook 0, ½p, p, enz...)

Hetzelfde kan je doen met de andere functies. Hopelijk kan je er nu mee verder... anders moet je het maar even laten weten.

WvR
zaterdag 19 oktober 2002

©2001-2024 WisFaq