\require{AMSmath} Probleem met partiëel primitiveren Hallo, Ik heb een probleempje met het primitiveren van de volgende integraal: òxarcsin(x)dx Geert Student universiteit - dinsdag 5 december 2006 Antwoord Beste Geert, Je kan direct beginnen met partiële integratie, maar het is misschien makkelijker om eerst een substitutie te doen: u = arcsin(x) Û x = sin(u) Þ dx = cos(u) du De integraal gaat dan over in: òu.sin(u).cos(u) du = 1/2 òu.sin(2u) du mvg, Tom td dinsdag 5 december 2006 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo, Ik heb een probleempje met het primitiveren van de volgende integraal: òxarcsin(x)dx Geert Student universiteit - dinsdag 5 december 2006
Geert Student universiteit - dinsdag 5 december 2006
Beste Geert, Je kan direct beginnen met partiële integratie, maar het is misschien makkelijker om eerst een substitutie te doen: u = arcsin(x) Û x = sin(u) Þ dx = cos(u) du De integraal gaat dan over in: òu.sin(u).cos(u) du = 1/2 òu.sin(2u) du mvg, Tom td dinsdag 5 december 2006
td dinsdag 5 december 2006
©2001-2024 WisFaq