Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Ontbinden

hallo,
als je bijvoorbeeld de vergelijking 3x(x-1)=6 hebt, en je moet die bijven haakjes zetten, moet je wat voor het haakje staat vermeigvuldigen met wat ertussen staat. Alleen ik kom maar niet op het goede antwoord uit. Nou geven ze als vergelijking zonder haakjes: x2-x-2=0. Alleen nu snap ik niet hoe ze aan die vergelijking komen.

bij voorbaat dank,
gerwin

gerwin
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 5 december 2006

Antwoord

Linkerkant uitvermenigvuldigen: 3x2-3x=6; dan de 6 naar links: 3x2-3x-6=0; dan de 3 buiten haakjes halen: 3(x2-x-2)=0. Een product is nul als een van de factoren nul is, en 3 is niet nul, dus volgt x2-x-2=0.

kphart
dinsdag 5 december 2006

©2001-2024 WisFaq