Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking door A die de gegeven lijn loodrecht snijdt

Je hebt een punt A=(2,0) en een lijn, 2x-3y=4
gevraagd wordt een vergelijking door A die de gegeven lijn loodrecht snijdt.
Ik heb al zitten spelen met het feit dat 2 en -3 een vectorpunt voorstellen, en dat je dan het punt gewoon moet invullen in de vergelijking. Het antwoord is echter anders. (3x+2y=6)
Wat is hetprincipe/ welke stappen moet je ondernemen om tot het antwoord te komen? Bij voorbaat dank

IR

IR
Student hbo - zondag 3 december 2006

Antwoord

De normaalvector van de lijn is:



De lijn dit loodrecht staat op deze lijn heeft als normaalvector:



Ga maar na!

De vergelijking wordt 3x+2y=c. Vul A(2,0) in dat geeft 3x+2y=6.

WvR
zondag 3 december 2006

©2001-2024 WisFaq