\require{AMSmath} Bikwadratische vergelijking Hoi ik heb hier een moeilijk vraagje. Bepaal een bikwadratische vergelijking waarvan 1 en 2 wortels zijn. Bepaal ook de andere wortels van deze vergelijking. Kunnen jullie me wat op weg helpen alsjeblief? Kevin 2de graad ASO - zaterdag 2 december 2006 Antwoord Beste Kevin, We nemen een willekeurige bikwadratische vergelijking in x: ax4 + bx2 + c = 0. Het feit dat x = 1 en x = 2 oplossingen zijn geeft de voorwaarden: a + b + c = 0 16a + 4b + c = 0 Oplossen naar (bijvoorbeeld) b en c levert: b = -5a, c = 4a, dus: ax4 - 5ax2 + 4a = 0 Kan je verder? mvg, Tom td zaterdag 2 december 2006 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoi ik heb hier een moeilijk vraagje. Bepaal een bikwadratische vergelijking waarvan 1 en 2 wortels zijn. Bepaal ook de andere wortels van deze vergelijking. Kunnen jullie me wat op weg helpen alsjeblief? Kevin 2de graad ASO - zaterdag 2 december 2006
Kevin 2de graad ASO - zaterdag 2 december 2006
Beste Kevin, We nemen een willekeurige bikwadratische vergelijking in x: ax4 + bx2 + c = 0. Het feit dat x = 1 en x = 2 oplossingen zijn geeft de voorwaarden: a + b + c = 0 16a + 4b + c = 0 Oplossen naar (bijvoorbeeld) b en c levert: b = -5a, c = 4a, dus: ax4 - 5ax2 + 4a = 0 Kan je verder? mvg, Tom td zaterdag 2 december 2006
td zaterdag 2 december 2006
©2001-2024 WisFaq