\require{AMSmath} Parametervergelijking cirkel Kan iemand mij helpen bij het opstellen van de paramtervergelijking voor een cirkel met middelpunt (0,-1)? Of bestaat dit gewoonweg niet? Pieter Student Hoger Onderwijs België - maandag 27 november 2006 Antwoord Beste Pieter,De parametervergelijking van een cirkel met straal r en middelpunt (a,b) is:x = a + r.cos(t)y = b + r.sin(t)Waarbij de parameter t loopt van 0 tot 2pi.Ter controle: eliminatie van t levert de standaardvergelijking:(x-a)2 + (y-b)2 = r2mvg,Tom td maandag 27 november 2006 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Kan iemand mij helpen bij het opstellen van de paramtervergelijking voor een cirkel met middelpunt (0,-1)? Of bestaat dit gewoonweg niet? Pieter Student Hoger Onderwijs België - maandag 27 november 2006
Pieter Student Hoger Onderwijs België - maandag 27 november 2006
Beste Pieter,De parametervergelijking van een cirkel met straal r en middelpunt (a,b) is:x = a + r.cos(t)y = b + r.sin(t)Waarbij de parameter t loopt van 0 tot 2pi.Ter controle: eliminatie van t levert de standaardvergelijking:(x-a)2 + (y-b)2 = r2mvg,Tom td maandag 27 november 2006
td maandag 27 november 2006
©2001-2024 WisFaq