Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Tweedegraadsvergelijkingen

Ik heb hier een vraagje.
Als je weet dat de vgl x2+px+q=0 geen oplossingen heeft en dat de vgl x2+2px+2q=0 juist 1 oplossing heeft, hoeveel oplossingen heeft de vergelijking x2+3px+3q=0 dan?

Ik heb gevonden(ik heb gewerkt met de Discriminant): p2-4q0 en 4p2-8q=0 maar wat nu???

Kunnen jullie me alsjeblieft helpen?

Alvast bedankt

Kevin
2de graad ASO - maandag 27 november 2006

Antwoord

Als 4p2-8q = 0 dan weet je dat p2=2q. Uit de eerste formule die je al had gevonden, haal je dat p24q, dus 2q4q, wat waar is voor elke q0.

Bepaal nu de discriminant van de vergelijking waar de vraag over gaat en probeer daar een conclusie over te formuleren, wetende dat q0 en p2=2q.

cl
maandag 27 november 2006

©2001-2024 WisFaq