Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vleugelbelasting, verhouding van de snelheden met de formule

Hallo ik heb een vraagje:

De formule G = 0,038v2A kan geschreven worden als G/A=0,038v2. Hierbij is G/A de vleugelbelasting B in kilogram per vierkante meter. A de vleugeloppervlakte in m2 en v de kruissnelheid in m/s.( Het gaat over meeuwen)
Alle meeuwensoorten lijken op elkaar. Ze zijn op te vatten als vergroting van elkaar. De afmetingen van de mantelmeeuw zijn bij benadering 1,5 keer zo groot als die van de drieteenmeeuw.

De vraag is:
Bereken de verhouding van de kruissnelheden van de mantelmeeuw en de drieteenmeeuw.

Ik kom op antwoord Vm:Vd = Wortel(1,5) : 1. Maar ik weet het niet zeker. Ik heb A wordt 1,52 keer zo groter en G 1,53 keer zo groter maar klopt het antwoord dan wel.?? Dus mijn berekningen wat ik heb gedaan, klopt dat dan wel?
Alvast Bedankt voor de moeite….

Vincen
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 24 november 2006

Antwoord

De afmetingen zijn 1,5 keer zo groot dus het gewicht is 1,53 keer zo groot... De oppervlakte is 1,52 keer zo groot... dus:

q47775img1.gif

Dus dat klopt wel, denk ik...

WvR
zondag 26 november 2006

©2001-2024 WisFaq