Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Raakvlak

Gevraagd wordt een vergelijking op te stellen van het raakvlak aan:
f(x,y)=x2 - y2 in het punt (-2,1)

Wat ik doe:
f(-2,1)=3
df/dx=2x , bij (-2,1) is dat -4
df/dy=-2y , bij (-2,1) is dat -2

N=-4I-2J-K

3-4(x+2)-2(y-1)
=-4x-2y-2
achter in het boek staat het antwoord: -4x-2y-3

Wat doe ik verkeerd?

ronald
Student universiteit - donderdag 23 november 2006

Antwoord

Ronald,
Je vergeet df/dz=-1.Dit geeft:-4(x+2)-2(y-1)-(z-3)=0.

kn
donderdag 23 november 2006

©2001-2025 WisFaq