\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 47695 Re: Y=x met y in het kwadraat Ik bedoelde eigenlijk hoe je deze de snijpunten met de x-as kunt berekenen krijg je dan Ö5x+10 maar dan krijg je alleen de positieve oplossing:S Piet Student hbo - maandag 20 november 2006 Antwoord Beste Piet, Je vindt de snijpunten met de x-as door y gelijk te stellen aan 0. In jouw opgave levert dat de vergelijking 5x + 10 = 0. Deze is gemakkelijk op te lossen naar x, er is maar één snijpunt. Om de snijpunten met de y-as te berekenen moet je x gelijkstellen aan 0, in dat geval zal je twee (tegengestelde) oplossingen vinden. mvg, Tom td maandag 20 november 2006 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik bedoelde eigenlijk hoe je deze de snijpunten met de x-as kunt berekenen krijg je dan Ö5x+10 maar dan krijg je alleen de positieve oplossing:S Piet Student hbo - maandag 20 november 2006
Piet Student hbo - maandag 20 november 2006
Beste Piet, Je vindt de snijpunten met de x-as door y gelijk te stellen aan 0. In jouw opgave levert dat de vergelijking 5x + 10 = 0. Deze is gemakkelijk op te lossen naar x, er is maar één snijpunt. Om de snijpunten met de y-as te berekenen moet je x gelijkstellen aan 0, in dat geval zal je twee (tegengestelde) oplossingen vinden. mvg, Tom td maandag 20 november 2006
td maandag 20 november 2006
©2001-2025 WisFaq