Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 47678 

Re: Som - en verschilformules goniometrie

beste Tom,

de eerste opgave is volgens het boek juist. Eigelijk is er dus helemaal geen bewerking nodig, het is gewoon opsplitsen. Bedankt voor de correctie w.b.nummer 2a), maar hoe moet je daar dan mee verder? Ik zie eigelijk niet echt in hoe dat kan helpen of kan herschrven worden in een algemene sinusfunctie...
Aan de derde had ik moeten denken, gewoon verwante hoeken van cos2x toepassen en je hebt het al.

alvast bedankt,
mvg,
Davy, leerling derde graad aso

davy h
3de graad ASO - zondag 19 november 2006

Antwoord

Beste Davy,

Begrijp ik nu dat 1 en 2b in orde zijn?
Voor 2a doelde ik op het feit dat (cos2x+sin2x) = 1, dus:

(cos4x+sin4x) = (cos2x+sin2x)2-2sin2xcos2x = 1-2sin2xcos2x

Nu is sin(x)cos(x) = sin(2x)/2, dus:

1-2sin2xcos2x = 1-2(sin(x)cos(x))2 = 1-2(sin(2x)/2)2 = 1-sin2(2x)/2

Kan je verder?

mvg,
Tom

td
zondag 19 november 2006

 Re: Re: Som - en verschilformules goniometrie 

©2001-2024 WisFaq