Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Tweedegraadsvergelijking oplossen

Beste,
Over volgende oefening heb ik een vraagje:

Bepaal m zodat 4x2+7mx+9-10m het kwadraat van een tweeterm is.Welke is deze tweeterm?

Ik heb al geprobeerd te discriminant te berekenen:49m2-144+160m kwam ik uit. Maar dan weet ik niet goed wat ik verder moet doen, want als ik dan discriminant gebruik om x te bepalen kom ik x=-3/2+1/2 wortel(10m) uit? Maar hoe moet ik dan verder? Zou u me kunnen helpen?
Met vriendelijke groeten

Fréder
2de graad ASO - zaterdag 11 november 2006

Antwoord

Beste Fréderique,

De discriminant is een goed idee, nu moet je nog even nadenken over wat die moet zijn. Als D 0 zijn er geen reële oplossingen, voor D 0 zijn er twee verschillende reële oplossingen en voor D = 0 is er precies één reële oplossing (in feite twee samenvallende). Welk geval komt overeen met een kwadratische vergelijking die je kan schrijven als (ax+b)2=0, een tweeterm in het kwadraat dus?

mvg,
Tom

td
zaterdag 11 november 2006

 Re: Tweedegraadsvergelijking oplossen 
Re: Tweedegraadsvergelijking oplossen

©2001-2025 WisFaq