Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoe bereken je de inhoud van een cilinder?

Hoe bereken je de inhoud van een cilinder?

Tink
Leerling bovenbouw vmbo - maandag 14 oktober 2002

Antwoord

Met de formule: Inhoud = G · h.
Hierin is G de oppervlakte van het grondvlak, en h de hoogte.
Omdat bij een cilinder het grondvlak altijd een cirkel is (met straal r), kun je dus gebruikmaken van G = oppervlakte cirkel = ·r2
Je krijgt zo dus:

Inhoud cilinder = ·r2·h

jr
maandag 14 oktober 2002

©2001-2024 WisFaq