Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Toepassingen, exponentiële groei

Hoi,

Gevraagd is het volgende:

Onderzoek heeft uitgewezen dat het risico op het hebben van een auto-ongeval exponentieel stijgt met de hoeveelheid alcohol in het bloed.

Schrijf een functie op die het verband aangeeft tussen R (risico, uitgedrukt in een percentage) en b (hoeveelheid alcohol in het bloed, uitgedrukt in promille)

Indien bij b=0 het risico R=1 en bij b=1.4 het risico R = 20, bereken dan het risico bij 0.5 promille en 0.8 promille.

Normaal zou de tweede vraag wel moeten lukken, maak we slagen er niet in de formule op te stellen om het verband uit te drukken. Graag een handje help...

elke
Student universiteit België - dinsdag 7 november 2006

Antwoord

De algemene vorm van een exponentieel verband is:

R=a·gb

Met R=risico, a=beginwaarde(b=0), g=groeifactor en b=alcolholpromillage

Invullen (0,1) en (1.4,20) geeft:

1=a
20=1·g1.4 Þ g=201/1.48.5

Formule: R=8.5b

WvR
woensdag 8 november 2006

©2001-2024 WisFaq