\require{AMSmath} Vierkantsvergelijking ik moet een vierkantsvergelijking oplossen maar het lukt niet, ik kom steeds andere getallenn uit. dit is de opgavex2-(x/2+3)2=351 DDM 2de graad ASO - maandag 6 november 2006 Antwoord x2 - (x/2 + 3)2 = 351 Ûx2 - (1/4x2+3x+9) = 351 Û3/4x2-3x-9 = 351 Û3/4x2-3x-360 = 0links&rechts maal 4/3:x2-4x-480=0en deze kun je met de abc-formule oplossen.(of ontbinden in factoren)groeten,martijn mg dinsdag 7 november 2006 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
ik moet een vierkantsvergelijking oplossen maar het lukt niet, ik kom steeds andere getallenn uit. dit is de opgavex2-(x/2+3)2=351 DDM 2de graad ASO - maandag 6 november 2006
DDM 2de graad ASO - maandag 6 november 2006
x2 - (x/2 + 3)2 = 351 Ûx2 - (1/4x2+3x+9) = 351 Û3/4x2-3x-9 = 351 Û3/4x2-3x-360 = 0links&rechts maal 4/3:x2-4x-480=0en deze kun je met de abc-formule oplossen.(of ontbinden in factoren)groeten,martijn mg dinsdag 7 november 2006
mg dinsdag 7 november 2006
©2001-2024 WisFaq