\require{AMSmath} Cauchy-Schwarz en driehoeksongelijkheid Hoe kan je uit de ongelijkheid van Cauchy-Schwarz de driehoeksongelijkheid afleiden? Dus: |u.v|= ||u|| ||v|| ---------------------- ||u+v||= ||u||+||v|| marc 3de graad ASO - zaterdag 4 november 2006 Antwoord Kwadrateren en uitschrijven: ||u+v||2 = (u+v).(u+v) = u.u+v.v+2u.v = u.u+v.v+2||u||.||v|| =(||u||+||v||)2 kphart zondag 5 november 2006 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe kan je uit de ongelijkheid van Cauchy-Schwarz de driehoeksongelijkheid afleiden? Dus: |u.v|= ||u|| ||v|| ---------------------- ||u+v||= ||u||+||v|| marc 3de graad ASO - zaterdag 4 november 2006
marc 3de graad ASO - zaterdag 4 november 2006
Kwadrateren en uitschrijven: ||u+v||2 = (u+v).(u+v) = u.u+v.v+2u.v = u.u+v.v+2||u||.||v|| =(||u||+||v||)2 kphart zondag 5 november 2006
kphart zondag 5 november 2006
©2001-2024 WisFaq