\require{AMSmath} Samengestelde interest Mijn vraag gaat over samengestelde interset, ik heb al een aantal dinegn op de ste gezien, maar ik kom er nog niet helemaal uit.Ik ben bezig met het volgende stukMachine aangeschaft op 1-jan-2000 voor 683500elk jaar wordt dit bedrag geboekt op een rekening die 6.35% rente vergoednu is de vraag hoe je op basis van de samengestelde interset het tegoed op de rekening kan berekenen op 1-jan 2004omdat ik de formule niet weet ben ik eigenlijk geneigd om dit jaar voor jaar te berekenen maar is dat nodigzoiets als rente inleg1-jan 2001 = 6835001-jan 2002 = 86804.50 + 683500·2 1-jan 2003 = 132962.79 + 683500·31-jan 2004 = 176540.05 + 683500·4 peter Leerling mbo - donderdag 2 november 2006 Antwoord Een typisch voorbeeld van exponentiele groei!N(t)=b·gt met;N: waarde op tijdstip tb: beginwaardeg: groeifactor per tijdseenheidt: tijdIn dit geval:N(t)=683500·1,0635tNa 4 jaar: N(t)=683500·1,06354Zie ook Rekenen met procenten en groeifactoren WvR vrijdag 3 november 2006 Re: Samengestelde interest ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Mijn vraag gaat over samengestelde interset, ik heb al een aantal dinegn op de ste gezien, maar ik kom er nog niet helemaal uit.Ik ben bezig met het volgende stukMachine aangeschaft op 1-jan-2000 voor 683500elk jaar wordt dit bedrag geboekt op een rekening die 6.35% rente vergoednu is de vraag hoe je op basis van de samengestelde interset het tegoed op de rekening kan berekenen op 1-jan 2004omdat ik de formule niet weet ben ik eigenlijk geneigd om dit jaar voor jaar te berekenen maar is dat nodigzoiets als rente inleg1-jan 2001 = 6835001-jan 2002 = 86804.50 + 683500·2 1-jan 2003 = 132962.79 + 683500·31-jan 2004 = 176540.05 + 683500·4 peter Leerling mbo - donderdag 2 november 2006
peter Leerling mbo - donderdag 2 november 2006
Een typisch voorbeeld van exponentiele groei!N(t)=b·gt met;N: waarde op tijdstip tb: beginwaardeg: groeifactor per tijdseenheidt: tijdIn dit geval:N(t)=683500·1,0635tNa 4 jaar: N(t)=683500·1,06354Zie ook Rekenen met procenten en groeifactoren WvR vrijdag 3 november 2006
WvR vrijdag 3 november 2006
©2001-2024 WisFaq