Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Prijs formule omschrijven naar Marginale kosten formule

De prijs voor een product is:
P(q)= 4-0.09·log(600-q)
Totale kosten zijn te berekenen door formule: TK = q·P(q)

--Toon nu aan dat MK= (-0.09q)/(ln10·(600+q) +4-0.09log(600+q)

Ik snap al niet hoe ik formule P(q) met q moet vermenigvuldigen..
TK= 4q -0.09q·(log(600+q))q Is dit juist?
En nu ?? hoe moet ik dit differentieren?
Alvast Bedankt, Groetjes
T

Manon
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 1 november 2006

Antwoord

Beste Manon,

Volgens de formule geldt: TK = q.P(q) = q.(4-0,09.log(600-q)).

Om nu de haakjes uit te werken, moet je elke term met q vermenigvuldigen. De eerste term 4 wordt dan inderdaad 4q, maar jij hebt de volgende term twee keer met q vermenigvuldigd, voor- en achteraan. Dat moet maar een keer zijn, dus:

TK = 4q-0,09q.log(600-q)

Nu bepaal je MK als de afgeleide van TK naar q. Voor de tweede term kan je daar de productregel voor gebruiken.

mvg,
Tom

td
woensdag 1 november 2006

 Re: Prijs formule omschrijven naar Marginale kosten formule 

©2001-2024 WisFaq