\require{AMSmath} Vereenvoudigen breuk Ik kom maar niet uit deze formule:x2-1 /x2+2x+1uiteindelijk moet er x-1/x+1 uitkomen, maar ik loop vast vanwege die 2x.Alvast bedankt Stuart Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 28 oktober 2006 Antwoord Beste Stuart,Merk op dat (x2-1) = (x-1)(x+1) en dat (x2+2x+1) = (x+1)2.PS: gebruik in het vervolg voldoende haakjes in je breuken!mvg,Tom td zaterdag 28 oktober 2006 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik kom maar niet uit deze formule:x2-1 /x2+2x+1uiteindelijk moet er x-1/x+1 uitkomen, maar ik loop vast vanwege die 2x.Alvast bedankt Stuart Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 28 oktober 2006
Stuart Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 28 oktober 2006
Beste Stuart,Merk op dat (x2-1) = (x-1)(x+1) en dat (x2+2x+1) = (x+1)2.PS: gebruik in het vervolg voldoende haakjes in je breuken!mvg,Tom td zaterdag 28 oktober 2006
td zaterdag 28 oktober 2006
©2001-2024 WisFaq