\require{AMSmath} Regel van Simpson en verdubbelingsformule cosinus Hoe kom je van cos2(a+b) + cos2(a-b) naar 1+cos(2a)cos(2b)? bart w 3de graad ASO - zaterdag 12 oktober 2002 Antwoord Beste Bart, We beginnen met het toepassen van de verdubbelingsformule voor cosinus: cos(2x) = 2cos2(x) - 1 ofwel cos2(x) = ½ + ½cos(2x). Passen we dit toe op zowel cos2(a+b) als cos2(a-b) dan krijgen we cos2(a+b) + cos2(a-b) = 1 + ½( cos(2(a+b)) + cos(2(a-b)) ). Nu kunnen we een van de regels van Simpson toepassen (zie Simpson's Formulas) en dat levert 1 + ½( cos(2(a+b)) + cos(2(a-b)) ) = 1 + cos(2a)cos(2b). FvL maandag 14 oktober 2002 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe kom je van cos2(a+b) + cos2(a-b) naar 1+cos(2a)cos(2b)? bart w 3de graad ASO - zaterdag 12 oktober 2002
bart w 3de graad ASO - zaterdag 12 oktober 2002
Beste Bart, We beginnen met het toepassen van de verdubbelingsformule voor cosinus: cos(2x) = 2cos2(x) - 1 ofwel cos2(x) = ½ + ½cos(2x). Passen we dit toe op zowel cos2(a+b) als cos2(a-b) dan krijgen we cos2(a+b) + cos2(a-b) = 1 + ½( cos(2(a+b)) + cos(2(a-b)) ). Nu kunnen we een van de regels van Simpson toepassen (zie Simpson's Formulas) en dat levert 1 + ½( cos(2(a+b)) + cos(2(a-b)) ) = 1 + cos(2a)cos(2b). FvL maandag 14 oktober 2002
FvL maandag 14 oktober 2002
©2001-2024 WisFaq