Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Tekenen grafiek van een functie met meerdere variabelen

Hallo,

Ik zou graag de basisprincipes weten om een grafiek van een functie met meerdere variabelen te tekenen. vb. z(x,y) = 6 -x -y. Hoe begin je eraan? Hoe weet je welke punten je met elkaar mag verbinden?

Alvast bedankt!

Sanne

sanne
Student universiteit België - zaterdag 21 oktober 2006

Antwoord

Omdat het hier om een vlak gaat is het handig om naar de snijpunten met de assen te kijken. Dus...

z-as: x=0 en y=0 dus z=6
x-as: y=0 en z=0 dus 0=6-x-0Þx=6
y-as: x=0 en z=0 dus 0=6-0-yÞy=6

Als je de punten (6,0,0), (0,6,0) en (0,0,6) tekent en de snijpunten verbindt krijg je een aardig beeld van het vlak.

q47211img1.gif

Misschien heb je ook nog iets aan Ruimtelijke grafieken en misschien ook nog wel aan http://www.geocadabra.nl/

WvR
zaterdag 21 oktober 2006

©2001-2024 WisFaq