Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Snijpunten formules

Goede dag,

Hoe los ik de volgende formule algebraisch op:
sin (2x-(p/2)) = cos (3x+(p/4))
Voor het domein 0,2p
Ik zou niet weten hoe ik hier aan moet beginnen...

Via de GR kom ik uit op:
x1=0,47 x2=1,73 x3=2,36 x4=2,98 x5=4,24 x6=5,50
Klopt dit wel? (Alleen zou ik het ook graag algebraisch willen kunnen)

Alvast bedankt!

Bert V
Student hbo - vrijdag 20 oktober 2006

Antwoord

Laat ik je een hint geven, dan kun je het eerst nog even zelf proberen:

sin(x)=cos(p/2 -x)
cos(x)=sin(p/2 -x)
Dus je zou de sinus-term eerst in een cos-term om kunnen zetten.

Verder moet je onthouden dat wanneer
cos(a)=cos(b), dat dan geldt:
a=b+2kp Ú a=-b+2kp

succes,
martijn

mg
vrijdag 20 oktober 2006

©2001-2024 WisFaq