\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 47180 Re: Parameter Kan je het toch eens uitwerken want er staat bepaal de tweeterm en de tweetermen... jop 2de graad ASO - donderdag 19 oktober 2006 Antwoord Als m = 36/49 dan wordt je vergelijking:4x² + 36/7·x + 81/49 = (2x + p)²Je gaat analoog te werk met voorgaande situatie. Dus je haalt eerst het rechterlid uit haken:4x² + 36/7·x + 81/49 = 4x² + 4px + p²Als nu geldt dat 36/7 = 4p en ook dat 81/49 = p² , dan is de gevonden waarde voor p geldig.36/7 = 4p => p = 9/781/49 = p² => p = 9/7 of p = -9/7.De waarde p = 9/7 voldoet dus aan beide vergelijkingen en is dus geldig. Het gevraagde kwadraat van een tweeterm is dus:(2x + 9/7)²Er zijn dus twee kwadraten van tweetermen die voldoen, namelijk:(2x - 7)² wanneer m = -4;(2x + 9/7)² wanneer m = 36/49Hopelijk is het zo duidelijk! bk ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Kan je het toch eens uitwerken want er staat bepaal de tweeterm en de tweetermen... jop 2de graad ASO - donderdag 19 oktober 2006
jop 2de graad ASO - donderdag 19 oktober 2006
Als m = 36/49 dan wordt je vergelijking:4x² + 36/7·x + 81/49 = (2x + p)²Je gaat analoog te werk met voorgaande situatie. Dus je haalt eerst het rechterlid uit haken:4x² + 36/7·x + 81/49 = 4x² + 4px + p²Als nu geldt dat 36/7 = 4p en ook dat 81/49 = p² , dan is de gevonden waarde voor p geldig.36/7 = 4p => p = 9/781/49 = p² => p = 9/7 of p = -9/7.De waarde p = 9/7 voldoet dus aan beide vergelijkingen en is dus geldig. Het gevraagde kwadraat van een tweeterm is dus:(2x + 9/7)²Er zijn dus twee kwadraten van tweetermen die voldoen, namelijk:(2x - 7)² wanneer m = -4;(2x + 9/7)² wanneer m = 36/49Hopelijk is het zo duidelijk! bk
bk
©2001-2024 WisFaq