\require{AMSmath} Vereenvoudig de volgende oefening kun je voor mij de volgende oefening vereenvoudigen a.u.b. 1) cos4x-sin4x+1 2)1-sin4x-cos2x Eray Iets anders - zaterdag 12 oktober 2002 Antwoord 1) In cos4x-sin4x+1 herken je hopelijk het merkwaardige produkt:(a+b)(a-b)=a2-b2. Dus: cos4x-sin4x+1= (cos2x-sin2x)(cos2x+sin2x)+1= [(cos2x+sin2x=1]cos2x-sin2x+1=[cos2x=-sin2x+1]2cos2x 2) 1-sin4x-cos2x= 1-sin4x-(-sin2x+1)= (zie boven) 1-sin4x+sin2x-1= sin2x-sin4x=sin2x·(1-sin2x)=sin2x·cos2x=(sin x · cos x)²=1/2·sin²(2x) WvR zaterdag 12 oktober 2002 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
kun je voor mij de volgende oefening vereenvoudigen a.u.b. 1) cos4x-sin4x+1 2)1-sin4x-cos2x Eray Iets anders - zaterdag 12 oktober 2002
1) cos4x-sin4x+1 2)1-sin4x-cos2x
Eray Iets anders - zaterdag 12 oktober 2002
1) In cos4x-sin4x+1 herken je hopelijk het merkwaardige produkt:(a+b)(a-b)=a2-b2. Dus: cos4x-sin4x+1= (cos2x-sin2x)(cos2x+sin2x)+1= [(cos2x+sin2x=1]cos2x-sin2x+1=[cos2x=-sin2x+1]2cos2x 2) 1-sin4x-cos2x= 1-sin4x-(-sin2x+1)= (zie boven) 1-sin4x+sin2x-1= sin2x-sin4x=sin2x·(1-sin2x)=sin2x·cos2x=(sin x · cos x)²=1/2·sin²(2x) WvR zaterdag 12 oktober 2002
WvR zaterdag 12 oktober 2002
©2001-2024 WisFaq