Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Std afwijking berekenen

Een simpele vraag.

Ik moet berekenen wat de std. afwijking moet zijn met de gegevens die ik heb, deze zijn:

gemiddelde = 2000 (gewicht)
kans dat gewicht 2200 is 0,2
gewicht is normaal verdeeld

hoe vind ik de std. afwijking?

Rens
Student universiteit - donderdag 19 oktober 2006

Antwoord

Universiteit ?! Dan moet je alles uitschrijven neem ik aan.

P(X2200)=0,2 (standaardiseren) Û P(Z 200/s) = 0,2 Nou grenswaarde terugzoeken via tabel of GRM en daaruit de s berekenen. Voor iemand van de uni moet dat zeker lukken.

Groet
JD

jadex
donderdag 19 oktober 2006

©2001-2024 WisFaq