Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Formule opstellen

Ik heb 2 grafieken met de volgende data
x y
-20 -1,00
0 -0,87
20 -0,50
40 0,00
60 0,50
80 0,87
100 1,00

x y
-20 0,00
0 0,50
20 0,87
40 1,00
60 0,87
80 0,50
100 0,00

Nu wil ik graag een formule maken van de 2 reeksen, alleen heb ik geen flauw idee hoe ik dat doe, want echt vloeiend lopen ze niet.

Dennis
Iets anders - donderdag 19 oktober 2006

Antwoord

Volgens mij beteft het hier verschoven sinusgrafieken.
Als je x in radialen neemt geldt voor de eerste getallenrij dat
y=sin(p/120(x-40)). Gezien de getallen voor x is het logischer uit te gaan van x in graden. Voor de eerste rij geldt dan y=sin(1.5(x-40)).

Voor de tweede rij geldt:
y=sin(p/120(x+20)) (in radialen)
y=sin(1.5(x+20)) (in graden)

hk
donderdag 19 oktober 2006

©2001-2024 WisFaq