\require{AMSmath} Rekenen met variabelen Dit is een vervolg van mijn vorige vraag.Bedankt voor jullie help daarbij, maar hoe pak ik dit aan bij deze:De bedoeling is de onderstaande formules zo simpel mogelijk te schrijven.5/x · y/15 = 2x/x : x/10 = Leslie Leerling mbo - maandag 16 oktober 2006 Antwoord Hoe was het ook weer?Als je breuken vermenigvuldigt dan vermenigvuldig je teller met teller en noemer met noemer.Je mag bij breuken teller en noemer door hetzelfde getal delen (mits dat getal niet nul is).Delen door een breuk is hetzelfde als vermenigvuldigen met het omgekeerde.Meer heb je niet nodig... Dan mag je zelf bedenken wanneer doe ik wat en waarom... WvR maandag 16 oktober 2006 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Dit is een vervolg van mijn vorige vraag.Bedankt voor jullie help daarbij, maar hoe pak ik dit aan bij deze:De bedoeling is de onderstaande formules zo simpel mogelijk te schrijven.5/x · y/15 = 2x/x : x/10 = Leslie Leerling mbo - maandag 16 oktober 2006
Leslie Leerling mbo - maandag 16 oktober 2006
Hoe was het ook weer?Als je breuken vermenigvuldigt dan vermenigvuldig je teller met teller en noemer met noemer.Je mag bij breuken teller en noemer door hetzelfde getal delen (mits dat getal niet nul is).Delen door een breuk is hetzelfde als vermenigvuldigen met het omgekeerde.Meer heb je niet nodig... Dan mag je zelf bedenken wanneer doe ik wat en waarom... WvR maandag 16 oktober 2006
WvR maandag 16 oktober 2006
©2001-2024 WisFaq