Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 47031 

Re: Differentieren en limieten

Bedankt voor het antwoord. Ik vroeg me af of het correct is wat ik heb gedaan (of men idd de regel van 'L hopital moet gebruiken: als men het eerste voorbeeld f(x)=(x-p)/(x-p) neemt krijgt men (na invullen in de gegeven limiet):

lim(Dx-0) 0/2Dx (dit is van de vorm 0/0 en dus kunnen we l'hopital gebruiken:

lim(Dx-0) 0/2Dx = lim(Dx-0) 0/2 = 0

Bij voorbaat dank,

Tim

Tim Ba
Student universiteit - woensdag 11 oktober 2006

Antwoord

Persoonlijk zie ik niet in wat dit met de regel van l'Hopital te maken heeft.
Voor iedere waarde van Dx ongelijk aan 0 is 0/(2Dx) gelijk aan nul, dus de limiet voor Dx®0 is ook nul.

hk
woensdag 11 oktober 2006

©2001-2024 WisFaq