Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Haakjes wegwerken

Hoe werk ik de haakjes weg van de formule:
8(2t-16)=5t-32
Ik weet wel hoe ik het bij deze formule moet doen:
5(t-3)=7t-3
maar hoe moet ik het doen als er nog iets voor de t staat?

Esther
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 10 oktober 2006

Antwoord

Je moet alles wat binnen de haakjes staat vermenigvuldigen met wat voor de haakjes staat.

8(2t-16)=5t-32 wordt dan 8.2t -8.16 = 5t-32 ® 16t-128 = 5t-32

wl
dinsdag 10 oktober 2006

©2001-2024 WisFaq