Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Limiet van ln die naar e gaat

Hallo,

Voor een functie onderzoek moet ik bepalen wat de limiet is voor de functie 3/((ln x)-1), waarbij de limiet naar e gaat (van bovenaf).
Ik was in de veronderstelling dat de uitkomst 3/(0-1)=-3 zou moeten zijn. Maar het moet schijnbaar oneindig zijn? Is mijn veronderstelling dat ln(e)=0 niet correct?

Bij voorbaat dank

w.beel
Student universiteit - maandag 9 oktober 2006

Antwoord

e=e1, dus ln(e)=1

WvR
maandag 9 oktober 2006

©2001-2024 WisFaq